Wednesday, December 15, 2010

LaJu...LajU...BuAi Ku LaJu.....


Laju laju buai ku laju.....
pohon beringin, daunnya rendang.....
tempat bermain pari dan mambang....
Aku nak kawin dengan anak raja......
Nak kawin anak raja !!!

*petikan lagu Bawang Putih Bawang Merah

Apsal aku tetiba dok gatai nyanyi lagu ni nih......
dok terbayang irama dan bait-bait lirik......
haish...saat otak berpusing.....
badan pulak menangkis segala kuman hitam
yang bisa buat diri lemah terbaring...owh tidak.....

bila keadaan jadi begini...mula pikiran sempit jadi pelik.....
terpikir macam macam....
dan yang paling best.......rasa mcm nak kawin
hati menjerit nak kawin...pulak dah ....
Ma! nak kawin......Ma! nak kawin....


~MAK KU MAK DARA~ XP


Pastu terngiang plak suara gempita bunda tercinta umpama jeritan MAK DARA

" Kalau dah gatai sangat,aku carikkan pak tua kerepot yg berbeskal yang sibuk dok carik anak dara tu....kau nak?"

Alamak........biar pun anaknyer ni cantik pun tidak...takat cute je ader..nak la jugak yang berstatus muda teruna......huhuhuhu

tak tercapai akal ku jika dipaksa juga berkahwin....terus-terus dapat gelaran opah, kene melayan cucu 'express' keliling pinggang...haaa tak ke naya.......tua sebelum usia.....tamo..tamo

haish bila nak demam.. mula merapek kerepek......auw..
Grrrrr~ sejuk plak di kubikel nih........
oke2 mahukan satu percutian ujung minggu ni......
hanya menunggu KA-ching...Ka-ching.......dan segala yang dirancang dapat direalisasikan....
Erm....rindu ~ BULAN


*Akunotyyangbaik

7 comments:

epulafea said...

nak kahwin dengan abang sudu tak? Y_Y

aidahkasri said...

wah sudah ada yang mengoffer kamu jadi isteri...kenapa tak diterima saja.....


pasti INDAH...disudu hari2...hahaha

Emi Dino said...

alhamdulillah kalau seruan dh datang.. tp carilah yg sekufu yer... akak doakan yg terbaik uk awak....

SepetDanBulat said...

adoi... kalau jadi opah express tak tau la nk ckp hehehehehe :P kena panggil Granny Zet la keh3.....

zetty ety said...

epulafea: mahu yg berciri melayu pakai tangan...huhuhuhuh

AK: wah...! sungguh ku tidak mahu....:P

ED: keep the option open....sedang mencari kak....jodoh pasti ada....huhuhuh

SdB: wow...!sungguh kedengaran hebat bila dipanggil sebegitu.......mana tahu bley sekepala ngan cucu g berjimba same2 plak.....huhuhuhuh

SepetDanBulat said...

hahahhahahah.... jadi nenek i lah nakkk?? kah3....

zetty ety said...

SnB: huhuhhuh.....atau u single lagi ke???? rekemen kt granny zet nih.....kompem berjiwa muda atuk sab...ngeee~

Post a Comment